Milyen szempontok alapján válasszon gyerekének szemüveget?
109_fejlecbe

Ha ezt a 10 tanácsot megfogadja KONTAKTLENCSE
viselésekor, akkor...Bezár
2215_header.jpg
Reklám bezárása
109.png 109.png


Milyen szempontok alapján válasszon gyerekének szemüveget?Amikor a gyermek szemüveges lesz, a szülőnek sok minden kavaroghat a fejében!
Többek között az is ,hogy melyik az a keret amit a gyermek szívesen fog hordani és melyik az ami kibírja a  későbbi megpróbáltatásokat is?

Itt egy pár jó tanács az "igazi" kiválasztásához:

Műanyag ,vagy fém legyen a keret?

Mind a kettőnek van előnye és hátránya is!A műanyag kereteknek egybeöntött az orrtámasza,így nagyobb felületen fekszik fel az orrnyeregre,így kényelmesebb is (fontos odafigyelni arra,hogy a próba során kényelmes legyen az orrésznél a keret,mert műanyagnál ott nem lehet állítani).Hátrány a műanyagnak,ha véletlenül eltörik általában nem javítható,míg a fémet lehet forrasztani.

A legszuperebb az,ha műanyag és flexibilis is a keret.Egész kicsiknek(3 éves korig )a silicon baby kereteket javasoljuk,mert ultrakönnyű,kényelmes ,fixen helyezkedik el a kis arcocskán,vidám színekben lehet kapni, és ráadásul extra hajlékony ( a tartozékok között kétféle pánt is van amit ráhelyezhetünk a keretre).A  nagyobb gyerekeknek is van természetesen ilyen jellegű keret,amit akár sportoláshoz is használhatnak!

Ha a gyermek elzárkózik a műanyag jellegű keretektől,mert neki inkább a fém tetszik,akkor figyeljünk oda arra,hogy könnyű legyen a keret és beállítható úgy,hogy ne "kukucskáljon" ki belőle.Ha tudnak fémérzékenységről,akkor azt jelezzék a látszerésznek,mert akkor antiallergén anyagú keretre lesz szükség.Érdemes rugós szárú keretet választani,vagy flexibilis anyagút,hogy strapabíróbb legyen.Léteznek fém keretek is anatómiai orrnyereggel,vagy lehet rakatni rá ilyet.


Milyen legyen a szemüveglencse?

A legjobb ha ütésálló műanyag lencsét kérünk ,amin minimum az alap rétegek rajta vannak (ezek növelik a lencse kopásállóságát és a látásélményt).Természetesen ezeket a rétegeket lehet bővíteni!
Kérhetünk rá uv szűrést,5x karcállóbb felületkezelést,portaszítást,zsírtaszítást,kék fény szűrést stb...


Szükség van pót szemüvegre? 
Igen,ha például javítani kell a szemüveget (és nincs azonnal kész), vagy lencsét kell benne cserélni
nem árt ha van.

Mi a helyzet a vékonyítással? 
Ha erősebb dioptriákról van szó ,elengedhetetlen a vékonyított lencse igénylése,mivel nem csak esztétikailag lesz szebb a végeredmény, hanem a súlya is könnyebb lesz a lencséknek!Minél erősebb dioptriáról van szó ,annál nagyobb mértékű vékonyításra van szükség!A vékonyítás mértékének kiválasztásában segítségére lesz a látszerész!


Mire vonatkozik garancia? 
A garancia mindig a rendeltetésszerű használat mellett bekövetkezett meghibásodásra vonatkozik!
Keretekre 1 év garancia van (de ha szemüvegét ütés,vagy nyomás érte és eldeformálódott,kérjük ne kísérelje meg otthon helyrehozni a problémát,keresse fel a látszerészét,aki rendelkezik a szükséges eszközökkel szakértelemmel, és örömmel nyújt Önnek segítséget)!
A lencsére vonatkozó garancia függ attól,hogy milyen alapanyagból készült és ,hogy milyen védőrétegeket tartalmaz!Minél több réteg van rajta,annál több a garancia ideje is!
A garancia mértéke a kezelésektől függően minimum 1 év, maximum 3 év!
A lencséknél nem csak a használatra kell odafigyelni,hanem a tisztítására és a tárolására is.


Miben tároljuk ,hogyan tisztítsuk a szemüveget?-22%
515050_puma.jpg

Puma műanyag keret Fekete/zöld


31.500,- Ft helyett
24.500,- Ft/darab
Az akció 2018.04.30 tart! Vagy a készlet erejéig!
Részletek
-43%
399559_a1831e16453d6f115e501f1ef970ea2d.jpg

avanglion gyerek szemüvegkeret + lencse


25.250,- Ft helyett
14.500,- Ft/darab
Az akció 2018.12.31 tart! Vagy a készlet erejéig!
Részletek


osszestermek